Les carns amb suc són un dels plats preferits per tothom. Les combinacions són infinites, però si es fa un bon sofregit i sobretot una bona picada, tens l'èxit assegurat. El vi i els bolets combinen molt bé, i més uns fredolics silvestres, collits als boscos del Montsec, amb un Pedro Ximénez. A més, aquest plat té l'avantatge que es pot deixar fet el dia abans i és igual de bo.
Ingredients:
- Dos o tres talls de llom per persona.
- Una ceba.
- Mig tomàquet.
- Tres alls.
- Una fulla de llorer.
- Mitja tassa de cafè de Pedro Ximénez
- Mig quilo de fredolics silvestres.
- Julivert.
- Vuit ametlles.
- Pinyons.
- Una galeta tipus Maria.
- Pa.
- Farina.
Preparació:
1. Salem el llom, el passem per farina i el fregim volta i volta amb oli d'oliva.
2. Amb l'oli de fregir el llom fem el sofregit amb ceba, tomàquet, un all i la fulla de llorer.
3. Quan el sofregit està fet, hi afegim el llom i el Pedro Ximénez. Hi posem un raig d'aigua i ho deixem mitja hora fent xup-xup.
4. Passem els fredolics per una paella amb all i julivert fins que estiguin rossos, uns vint minuts.
5. Per fer la picada, posem al túrmix un all, el julivert, un tros de pa fregit, la galeta, les ametlles i uns quants pinyons.
6. Afegim la picada i els fredolics al llom i es deixa fent xup-xup durant deu minuts més.
No hay comentarios:
Publicar un comentario